Registreren als tekstschrijver

Sommige grotere bedrijven hebben hun sporen nagelaten in het Schiedamse Industrielandschap. Maar van de meeste bedrijven rest niet meer dan slechts enkele krantenberichten en misschien een oud gebouw dat bijna niemand tot de verbeelding spreekt. De Historische Vereniging Schiedam besteedt met enige regelmaat aandacht aan oude ondernemingen, waaronder de scheepsbouw, uit het ‘verdwenen Schiedam, maar daar blijft het ook bij.

Voor de geschiedenis van de Schiedamse industrie vormen de oude dagbladen een niet te onderschatten waarde. De meeste informatie schuilt in de oude dagbladen. Het Gemeentearchief Schiedam heeft de meeste Schiedamse dagbladen en personeelsbladen van bijvoorbeeld Wilton-Fijenoord en Werf Gusto online gezet. Ze zijn voor eenieder gratis te raadplegen. Maar het is allemaal versnipperd en de dagbladen zijn gemaakt door mensen, die net zoals u en ik fouten kunnen maken.

Misschien zijn er mensen onder u, die familie werkzaam hebben gehad bij de ‘verdwenen’ scheepswerven in Schiedam in de periode 1870-1970. Misschien hebt u nog foto’s beschikbaar, documenten. U mag ze inscannen en opsturen, digitaal of via de klassieke post naar ons. Ga daarvoor naar ons Contactformulier.

Tekstschrijver
Hebt u zin om mee te schrijven over een bepaalde scheepswerf of bedrijf dat nauw verwant was aan de scheepsbouw-reparatie?  Weet u veel van de geschiedenis van een van de Schiedamse scheepswerven en/of de toeleveranciers? Hebt u zin om dat uit te zoeken? Dan nodigen we u uit met ons mee te schrijven. Laten we onze kennis dan bundelen en niet verloren laten gaan! Er is in de loop van de tijd al zoveel, vaak geruisloos, verdwenen. Registreer u als Tekstschrijver en schrijf met ons mee. Na registratie kunt u inloggen op de website en beginnen!

Insturen teksten
Na ontvangst zal de tekst geredigeerd worden en na akkoordbevinding door onze redactrice geplaatst en/of in een al bestaande tekst geplaatst worden. Uw naam komt als bronvermelding onder de tekst te staan. We hebben dan wel graag dat u zich registreert als ’tekstschrijver’, zodat we weten met wie we te doen hebben.

U kunt zich via onderstaand formulier registreren als tekstschrijver.


Tekstschrijver

 

Laatst bijgewerkt op: 18 oktober 2022